Ik ben Anoeska Jhauw-Kalloe, ik werk in een ziekenhuis en samen met mijn lieve man zorgen wij voor onze 2 prachtige zonen, waarvan ons jongste zoontje is geboren met een hartafwijking.

Toen we erachter kwamen dat Nathan een aangeboren hartafwijking had, was ik 20 weken zwanger. De roze wolk was weg… We hebben zoveel mogelijk informatie ingewonnen over wat het precies inhield en wat eraan gedaan kon worden. Het internet, boeken, collega’s. Overal zochten we naar informatie. Dit ging de hele zwangerschap door. Vanaf zijn geboorte zijn wij elke dag in het ziekenhuis geweest. Op dag 6 na zijn geboorte kreeg hij zijn eerste operatie. Tijdens zijn operatie wilde ik alles bijhouden in een babyboek dat ik tijdens mijn zwangerschap had gekregen, maar op een gegeven moment vond ik het zo moeilijk dat ik ermee stopte. Ik werd zo met mijn neus op de feiten gedrukt. Nathan lag namelijk ondertussen op de kinder-IC te vechten voor zijn leven. Ik hield een soort dagboekje bij, die ik elke dag bijwerkte. Ik merkte dat ik er rustiger van werd om al mijn emoties en zorgen op te schrijven, zodat ik al mijn aandacht op Nathan en zijn herstel kon richten.

Nadat Nathan uiteindelijk naar huis mocht, had ik mijzelf voorgenomen om een babyboek speciaal voor hartekindjes te maken. Ruim 3 jaar later is het eindelijk gelukt!

Ik hoop dat met de komst van dit babyboek veel harte-ouders worden geholpen met de verwerking van deze moeilijke en harde tijd. Tegelijkertijd hoop ik ook dat de hartekindjes in de toekomst zullen begrijpen wat ze hebben meegemaakt. Ze zouden dit boek kunnen gebruiken bij een spreekbeurt of iets dergelijks. Er staat veel informatie over apparatuur, verpleging en artsen waar je als hartekind en ouders mee te maken krijgt.

Je kunt dit boek eventueel in een pakket bestellen met een herinneringendoosje. Hier kun je kleine dingen in bewaren die je vanuit het ziekenhuis mee kan krijgen. Voor je hartenkindje krijg je er een knuffelaapje bij. Dit aapje komt ook in het boek voor.

Het mooie is dat een groot deel van de opbrengst naar 2 goede doelen gaat: 

Stichting Hartekind 

Patientenvereniging Aangeboren Hartafwijking.

Ik hoop dat jullie de moeilijke, maar ook de mooie momenten kunnen vastleggen om alles te kunnen verwerken en te koesteren.

Veel liefs van een andere harte-ouder.